Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Откривена и демонтирана експлозивна направа на паркингу Општинског суда у Вршцу

5.11.2007.

Министарство правде саопштава да је данас, 05. новембра 2007. године, на паркингу Општинског суда у Вршцу откривена експлозивна направа, која је убрзо након тога демонтирана.

Испод аутомобила странке, која је била на заказаном рочишту у кривичном предмету у овом суду, примећене су жице, због чега је правосудна стража одмах реаговала и затражила хитну интервенцију полиције. Припадници МУП-а су дошли на лице места и утврдили да је реч о експлозивној направи, због чега су затражили хитан долазак екипе из Београда ради демонтирања.

Истовремено председница суда је евакуисала све запослене у суду на безбедан начин и о овом догађају обавестила председника Окружног суда у Панчеву и полицију.

У тренутку демонтирања експлозивне направе зграду суда чували су правосудни стражари, док је полиција блокирала све прилазе суду, тако да није било опасности ни за запослене ни за пролазнике.

Подсећамо да је министар Петровић у јуну ове године донео одлуку да се предузму хитне мере ради подизања нивоа безбедности у судовима и попуне сва систематизована радна места правосудних стражара, како би се повећала општа сигурност у судовима како запослених, тако и самих грађана.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ