Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Овера непокретности у Блоку 70 у Београду-16. јун 2010. године

21.06.2010.

Председник општине Нови Београд Ненад Миленковић и помоћник министра правде Дејан Пашић 15. јуна 2010. отворили су локацију у Општинском услужном центру у Блоку 70 у којој ће грађани моћи да спроведу поступак овере уговора о промету непокретности, која се налази на територији Првог основног суда у Београду. На овај начин ће се знатно смањити време чекања приликом обављања овог посла, с обзиром да повећао број локација на којима може да се приступи извршењу пословног односа промета непокретности.
Министарство Правде Републике Србије је од почетка ове године увело нови информациони систем у основне судове Републике Србије, који служи за вршење провере и овере уговора о промету непокретности. На тај начин остварује се већа правна сигурност, јер се пре овере спроводи провера у систему да ли је одређена непокретност већ била у промету, односно да ли су испуњени сви процедурални услови да се одређена непокретност нађе у промету. Овај нови информациони систем омогућава отварање издвојених локација за оверу, а међу првима је управо локација у Општинском услужном центру у Блоку 70.
Посебна погодност за грађане је што се у просторијама Општинског услужног центра у Блоку 70 налази и испостава Републичког геодетског завода, с обзиром да је за оверу уговора потребно уписати и број катастарске парцеле на којој се предметна непокретност налази.
Овера уговора о промету непокретности у Блоку 70 може се извршити сваког радног дана у периоду од 8 до 16 часова.
У осталим локацијама Првог основног суда овера се може извршити сваког радног дана у периоду од 8 до 19 часова, као и суботом у периоду од 8 до 14 часова.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ