Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Постављена нова интернет апликација - "Попис списа - Докет" на веб порталу трговинских судова

18.12.2007.

Нова интернет апликација "Попис списа - Докет" на веб порталу трговинских судова постављена је 18. децембра 2007. године у Трговинском суду у Београду.

Представљању ове интернет апликације присуствовали су председник Вишег трговинског суда Радомир Лазаревић, директор Мисије USAID за Србију Мајкл Харви, државни секретар Министарства правде Снежана Маловић, помоћник министра правде за информационе технологије Дејан Пашић и Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић.

"Попис списа - Докет" је хронолошки списак свих писмена-поднесака и радњи у предмету који се решава пред трговинским судом. Објављивање тог документа на Интернету могуће је захваљујући систему за аутоматско вођење предмета (AVP), који је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова у Србији, који је финансиран од стране америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (USAID), а чија је вредност 12,9 милиона долара.

Предности објављивања "Пописа списа - Докета" на Интернету су у томе што се на тај начин омогућава јавности потпун увид у комплетан списак свих радњи у предметима који се решавају у трговинским судовима, а странкама и грађанима омогућава да се путем интернета информишу о статусу предмета. Тиме ће се не само постићи уштеда времена за странке у спору и повећати транспарентост рада судова, већ и повећати ефикасност и делотворност трговинског судства, јер ће грађани и запослени у судовима трошити мање времена на претрагу, односно пружање информација о статусу предмета. Ово је значајан корак ка унапређењу правосуђа у Србији, како у технолошком, тако и у смислу веће транспарентности у раду.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ