Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Потписан Меморандум о сарадњи министарстава правде Словачке и Србије - 06.05.2009. год.

6.05.2009.

Министарка Снежана Маловић и министар правде Словачке Штефан Харабин потписали су 5. маја 2009. године у Братислави Меморандум о сарадњи између Министарства правде Србије и Министарства правде Словачке.
Меморандумом се регулише свеобухватна размена искустава и праксе у циљу хармонизације домаћег законодавства са међународним и европским стандардима, модернизација правосудног система, сарадња у области извршења казнених санкција, сарадња у борби против организованог криминала, трговине људима, дрогом, прања новца, копруције и тероризма.
Прилком сусрета са министром правде и потпредседником Владе Словачке Штефаном Харабином још једном је потврђена пуна подршка Словачке Србији у даљем процесу европских интеграција и што бржем доласку на белу шенгенску листу.

Министарка Маловић је изразила захвалност Словачкој Републици на подршци и помоћи у процесу европских интеграција, као и у борби за очување теротиторијалног интегритета и суверенитета Србије. Такође, Маловић је истакла да је за Србију веома важна чињеница да је Словачка упутила поднесак Међународном суду правде у поступку за утврђивање легалности проглашавања независности КИМ.

На састанцима су размотрене даље законодавне активности министарстава, реформа правосуђа, ефекти светске економске на модернизацију правосудног система и друго. Министарка је истакла да ће  искуства размења са словачком страном бити од великог значаја приликом израде закона које Министарство правде планира да предложи Народној скупштини у другој половини године.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ