Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Потписан Програм сарадње министарстава правде Србије и Русије - 10. јул 2009.

13.07.2009.

Министарка правде Снежана Маловић и министар правде Русије Александар В. Коновалов потписали су 10. јула 2009. године Програм сарадање између Министарстава правде Републике Србије и Министарства правде Руске Федерације.

Програм сарадње министарстава правде Србије и Русије обухвата период од 2009-2011. године и представља операционализацију сарадње и споразум о конкретним активностима које ће бити предузете у наредном периоду. Међу приоритетима  који су дефинисани у Програму сарадње су проучавање искуства у законодавном раду, реформа судског система, анализа кривично судске праксе, унапређење алтернативних санкција и систем бесплатне правне помоћи.

Потписивање овог програма омогућено је потписивањем Споразума о сарадњи између Министарстава правде Републике Србије и Министарства правде  Руске Федерације који су 12. фебруара 2008. потписали министар правде Србије Душан Петровић и министар правде Русије Владимир Устинов.

Током састанка министарке Снежане Маловић са министром Александром Коноваловом који је претходио потписивању Програма сарадње било је речи о могућностима за даље унапређење сарадње, а министри су  разменили и искуства везана за функционисање и реформу правосуђа у Србији и Русији.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ