Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Потписан Протокол између Министарства правде Републике Србије и Шпанске агенције за међународну развојну сарадњу

27.03.2008.

Министар правде Душан Петровић и амбасадор Краљевине Шпаније Хосе Ријера Сикијер потписали су данас Протокол између Министарства правде Републике Србије и Шпанске агенције за међународну развојну сарадњу (AECID).

Протоколом је предвиђена реализација пројекта "Подршка успостављању Високог савета судства - новог органа правосуђа Србије, који ће бринути о независности судства и гарантовати објективан и ефикасан систем избора и едукације судија". Пројекат представља део донације Владе Краљевине Шпаније у оквиру Програма подршке јачању институција Републике Србије. Министар је оценио да ће овај документ помоћи да се предузму консултантске и техничке мере како би се што пре успоставио Високи савет судства. Он је додао да је циљ Министарства правде да Србија, осим Високог савета судства, конституише и Врховни касациони и апелационе судове, као и Управни суд и на тај начин заокружи реформу правосуђа у складу с новим Уставом.

Амбасадор Сикијер је изјавио да је формирање органа судске власти темељ реформе правосуђа, чији је циљ независно судство. Он је потврдио да ће Шпанија наставити да подржава процес јачања институција у Србији у настојању да се убрза пут наше земље ка Европској унији.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ