Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА КАЗНЕНО-ПОПРАВНОГ ЗАВОДА ЗА МАЛОЛЕТНИКЕ У ВАЉЕВУ

16.03.2013.

Министар Никола Селаковић потписао је данас у име Mинистарства правде и државне управе Протокол о реализацији пројекта „Унапређење квалитета смештаја и капацитета Казнено-поправног завода за малолетнике у Ваљеву“ са шефом мисије Међународне менаџмент групе господином Егидиом Дином Бићиатом.

Министар Селаковић се захвалио Краљевини Норвешке што је препознала потребу за побољшање услова смештаја и рада Казнено-поправног завода и рекао да је реч о великој инвестицији од преко 3,2 милиона евра, што је у тешким условима економске кризе, изузетна помоћ.

“Само издржавање казне нема своју сврху без квалитетних услова и капацитете за живот и рад, како осуђених, тако и запослених. С обзиром да су малолетна лица која су починила неко кривично дело посебно осетљив део становништва, потребно је ускладити ове услове са свим европским стандардима”, нагласио је министар Селаковић.

Шеф мисије Међународне менаџмент групе г. Бићиато рекао је да му је велика част што присуствује потписивању овог Протокола и захвалио се Министарству правде и државне управе на константној и успешној сарадњи на имплементацији пројеката у оквиру правосуђа.

Директор Управе за извршење кривичних санкција, Милан Стевовић, изразио је задовољство што ће ускоро почети изградња нове зграде и реконструкција и адаптација постојећих објеката Завода у Ваљеву, што ће омогућити примену новог концепта извршења казне малолетничког затвора и побољшати животне, радне и безбедносне услове и за осуђенике и за запослене.

Амбасадор Краљевине Норвешке у Србији, Нилс Рагнар Камсваг, изјавио  је да је овај пројекат само део ширег програма “Унапређење доступности правде у Србији”, који је финансиран од стране Краљевина Норвешке.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ