Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ПРЕДСТАВНИЦИ ЈРГА ПРОЈЕКТА АМЕРИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА МЕЂУНАРОДНИ РАЗВОЈ (УСАИД) У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

12.03.2013.

Помоћник министра правде и државне управе, Љиљана Благојевић  састала се са представницима Пројекта за реформу провосуђа и одговорну власт (ЈРГА), који је иницирала УСАИД 2011. године.

Представници ЈРГА-е истакли су да је основни циљ овог пројекта пружање помоћи Министарству правде и државне управе и Високом савету судства у јачању владавине права, независности правосуђа и правосудне администрације у Србији, подизање свести јавности о реформама у сектору правосуђа, као и јачање капацитета српске Владе, независних агенција и цивилног друштва да препознају и спрече корупцију.

Директор овог пројекта, господин Лоренс Ветер је истакао да је свестан стања у коме се налазе судови у Србији и да је тим поводом састављена свеобухватнa анализa њихових смештајних капацитета са предлозима за њихово унапређење или релокацију. Тако је започет поступак набавке пре свега компјутерске опреме, што ће бити предуслов за увођење софтвера за управљање предметима за све судове у Србији (око 800 рачунара и 350 штампача).  

На састанку је договорено да ће пројекат наставити да ради на унапређењу услова рада прекршајних судова, како кроз материјална улагања у реновирање објекта и набавку опреме, пружање директне стручне помоћи за унапређење ефикасности рада судова, њихову бољу организацију и побољшање наплате судских трошкова и казни, тако и кроз реформу законодавног оквира и континуирану стручну едукацију судија и запослених у прекршајним судовима.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ