Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ПРЕДСТАВНИЦИ СИНДИКАТА ПРАВОСУЂА ОДБИЛИ СУ ВЕЧЕРАС ДА ДОЂУ НА ЗАВРШНУ РУНДУ РАЗГОВОРА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ

21.10.2010.

Представници Синдиката запослених у правосудним органима одбили су вечерас да дођу на даље разговоре са представницима Министарства правде.

Влада Републике Србије је обезбедила повећање плата запослених у правосуђу за више од четрдесет одсто, чиме је омогућено највеће повећање зарада у претходних пет година. С обзиром да су представници Синдиката одбили решење којим се повећавају плате запосленима за више од четрдесет одсто, Министарство правде обавештава све запослене, да је онемогућено да постигне споразум са овим Синдикатом и позива запослене да прихвате понуду Владе Републике Србије. Министарство правде изразава сумњу да вођама Синдиката интерес запослених није од примарног значаја већ да су у питању појединачни интереси који немају везе са оправданим захтевима запослених.

Синхронизованим напорима више министарстава успели смо, да смањењем плата запослених с највишим примањима, као и средствима остварених из уштеда, обезбедимо стимулације од по 8 000 динара за наредна четири месеца, док ће повећање плата уследити од првог јануара следеће године.

Нажалост, представници синдиката одбили су тај предлог што нам указује да иза синдикалне борбе стоје неки други мотиви којима погодује штрајк у правосуђу.

Позивамо лидере синдиката да објасне запосленима зашто су одбили повећање зарада какво нико други у држави није успео да добије.

Влада Републике Србије је принуђена да услед велике штете која настаје по грађане Србије и функционисање правосудних органа, предузме све законом предвиђене мере које ће омогућити несметан рад судова.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ