Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Пријем за нову генерацију бруцоша Правног факултета Универзитета у Београду - 1. октобар 2009. године

1.10.2009.

Правни факултет у Београду 1. октобра 2009. године примио је нову генерацију бруцоша, којима су се обратили министарка правде Снежана Маловић, министар просвете Жарко Обрадовић и декан Правног Факултета Мирко Васиљевић.Министарка правде је бруцошима пожелала пуно успеха на студијима и нагласила да су направили прави избор је су Србији потребни млади правни стручњаци, будуће судије, тужиоци, адвокати, који ће допринети да наш правни и правосудни систем буде бољи и квалитетнији.

Министарка Маловић је навела да данас, када је процес интеграције Србије у ЕУ неповратан, управо од овог факултета и његових студената можемо очекивати да буду активни учесници изградње права хармонизованог са европским правом и додала да ће познавање права Европске уније бити незаобилазна материја за све будуће правнике. Она је оценила да ће, захваљујући знању које стекну на Правном факултету, они моћи да наставе да унапређују и развијају правосудни систем Србије за добробит земље и свих наших грађана.

Министар Обрадовић је пожелео бруцошима добрододошлицу у свет високог образовања и нагласио да ће настојати да наше образовање буде комплементарно са образовањем земаља Европске уније, да иде у корак са образовањем у свету, а од студената очекује да се потруде да својим знањем, способношћу, умећем, у пракси покажу да је наше образовање вредно поштовања и да је једно од најбољих у Европи.

Говор министарке Снежане Маловић можете преузети овде

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ