Српски ћирилица Srpski latinica English

 

РАДНА ВЕРЗИЈА НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

11.03.2013.

На основу резултата рада радне групе за израду Националне стратегије за борбу против корупције (Стратегија) за период од 2013. до 2018. године, дана 11.03.2013. године израђена је радна верзија Стратегије.

Радна група састављена је од представника релевантних државних органа и институција - Агеције за борбу против корупције, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевине и урбанизма, Управе за послове унутрашње контроле полиције, Министарства финансија и привреде, Државне ревизорске институције, Управе за јавне набавке; представника правосудних институција - Врховни касациони суд, Правосудна академија, Адвокатска комора Србије; као и представника невладиних институција – Транспарентност Србија и Пиштаљка.

Такође, у изради радног текста стратегије учествовали су и представници медија, Савета за борбу против корупције, кабинета првог потпредседника Владе, даље, представник Републичког јавног тужилаштва, директор Центра за маркетинг, информисање и промоције Привредне коморе Србије, представник кабинета председника Народне скупштине Републике Србије, посебни саветник министра правде и државне управе, али и виши саветник у Сектору за здравствено осигурање Министарства здравља.

Министарство позива све грађане као и стручну јавност да се упознају са радним текстом Стратегије и да дају своје коментаре на радни текст Стратегије.

Сви заинтересовани своје коментаре могу послати путем образца за коментаре који је потребно послати на е-пошту: vlado.bojicic@mpravde.gov.rs

У наредном периоду, радна група наставља свој рад на изради Акционог плана који прати Стратегију, а у којем ће бити тачно дефинисани критеријуми и мерила за остварење циљева прописаних стратегијом.


•  Текст радне верзије Националне стратегије за борбу против корупције 2013 (српски)
Преузмите документ

Образац за коментаре
Преузмите документ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ