Српски ћирилица Srpski latinica English

 

РАДНИ САСТАНАК СА АМБАСАДОРИМА: ЗАКОНСКИ ОКВИР ЗАШТИТЕ УЗБУЊИВАЧА

10.01.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић одржао је радни састанак са Њ. Е. амбасадором Велике Британије господином Мајклом Девенпортом и Њ. Е. амбасадором Холандије у Србији господином Лораном Стоквисом, на којем је разговарано о законском оквиру заштите статуса узбуњивача.

Министар Селаковић је упознао амбасадоре са израдом нацрта Националне стартегије за бору против корупције и том приликом нагласио да је заштита стауса узбуњивача од изузетног значаја за успостављање ефикасног система за борбу против корупције. Такође, министар је истакао значај подизања свести код стручне јавности, али и грађана о улози узбуњивача на пољу борбе против системске корупције. Он је навео да се мора стати на пут санкционисању узбуњивача од стране послодаваца, као и да се мора јачати сарадња са невладиним организацијама које се баве борбом против корупције.

Амбасадори су истакли да је потребно да се у циљу заштите статуса узбуњивача удруже све надлежне институције у овој области, а министар Селаковић је рекао да ће Министарство правде и државне управе подржати активности независних институција у борби против корупције.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ