Српски ћирилица Srpski latinica English

 

РЕЧ ОДГОВОРНОСТ МОРА ДА ДОБИЈЕ СВОЈЕ ПУНО ЗНАЧЕЊЕ

17.09.2012.

После 33 месеца стављена је тачка на агонију 122 јавних тужилаца и заменика. Више никада у нашој држави нећемо смети да дозволимо системску корупцију која се огледала у спрези политике и појединих делова правосуђа, истакао је данас министар правде и државне управе Никола Селаковић, након седнице Државног већа тужилаца.

Државно веће тужилаца данас је једногласно донело одлуку да се поступи по одлуци Уставног суда Србије и да врати 122 јавних тужилаца и заменика. Они ће од 22. септембра званично бити враћени у тужилачку организацију,  а почеће са радом у понедељак, 24. септембра.

Овом приликом, министар Селаковић је нагласио да тужиоци морају бити апсолутно слободни у свом раду и одлучивању и да онај ко не ради по закону и не поштује право, мора да буде разрешен. „Инсистирам да Државно веће тужилаца за сваког носиоца тужилачке функције, за кога се утврди да је укључен у корупцију, поднесе кривичну пријаву и одмах га разреши“, рекао је министар Селаковић и додао да очекује да и Високи савет судства донесе сличну одлуку по питању судија и да на тај начин буде у пуној мери испоштована одлука Уставног суда.

„Најзад у Србији реч одговорност мора да добије своје право значење. Нико не сме да буде заштићен, а правда мора да буде доступна свима“, закључио је министар правде Никола Селаковић.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ