Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Саопштење Управе за извршење заводских санкција поводом хапшења Јосипа Голомеића - 18.03.2009. године.

18.03.2009.

Поводом саопштења МУП-а Србије везаног за лишавање слободе Јосипа Голомеића и Радета Радуловића, Управа за извршење заводских санкција саопштава да је утврђено да је Јосип Голомеић имао полуотворен третман од краја 2005. године који је предложио радник за преваспитавање а који је пензионисан, што је још један од пропуста у раду досадашњег начелника Службе за преваспитавање у КПЗ «Забела» у Пожаревцу, Радојице Шутовића, и досадешњег управника КПЗ «Забела» Драгољуба Брајовића те су они смењени због многобројних пропуста у раду који су констатовани приликом контроле протеклих месеци. Јосип Голомеић је враћен у КПЗ Забела и смешен у Седми павиљон који је потпуно затворен и максимално обезбеђен део где ће до краја издржавати казну.

Овом приликом Управа за извршење заводских санкција обавештава јавност да је начелник Службе за преваспитавање у КПЗ Ниш, Синиша Николић, дана 18. марта 2009. године такође смењен и суспендован и против истог је покренут дисциплинкси поступак због грубих пропуста у раду.

Управа за извршење заводских санкција саопштава да је одмах по ступању на дужност, 17. новембра 2008, након сагледаног стања и проблема у оквиру Управе директор Управе за извршење заводских санкција Милан Обрадовић послао писмену наредбу свим управницима окружних затвора и казнено-поправних завода да посебну пажњу посвете проблему поступања при рекласификацији лица о чему су дужни да обавештавају надлежно одељење у Управи. Управа ће и даље инсистирати на подизању нивоа безбедности и професионалном и законитом поступању, а свако поступање супротно донетим наредбама биће санкционисано у складу са законским одредбама.

Пропусти у раду су последица вишегодишње негативне кадровске политике и одсуства контроле рада окружних затвора и казннено-поправних завода због чега Управа посебну пажњу посвећује контроли и законитости у раду. У складу са тим донет је нови Правилник о третману, програму поступања, разврставању и накнадном разврставњу осуђених лица који се управо односи на класификацију лица у полуотворена и отворена одељења и биће примењен ускоро, одмах по доношењу новог Закона о извршењу кривичних санкција.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
ЗАВОДСКИХ САНКЦИЈА

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ