Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке Маловић са генерелним секретаром СЕ - 14. април 2010. године

19.04.2010.

Генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд у данашњем разговору са министарком правде Србије Снежаном Маловић пружио је подршку Србији у борби против организованог криминала и корупције и похвалио све активности које српске власти предузимају на том плану.

Министарка правде Снежана Маловић упознала је генералног секратара Савета Европе о свеовухватним процесу реформе правосуђа у Србији и главним активностима које је Министарство правде спровело како би се правосудни систем Србије у потпуности унапредио и достигао највише европске станадарде. Маловић је истакла да је приближавање ЕУ пут за који је Србија опредељена и да се предано ради на испуњавању свих услова за прикључење.

Јагланд је понудио да се настави експерстска помоћ Савета Европе у овој области која би обезбедила континуирану подршку реформском процесу.

На састанку је истакнут и значај реформе Европског суда за људска права, као и важност извршавања одлука овог суда. Министрака Маловић је нагласила да ће, усвајањем нових закона које ће Министарство правде ускоро предложити бити омогућено да се ове одлуке у потпуности извршавају.

Министарка Маловић је генералног секретара Јагланда упознала и са новим конвенцијама које су и припреми и које ће Србија у предстојећем периоду ратификовати.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ