Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке правде Снежане Маловић с министром правде САД Ериком Холдером - 23. јул 2009. године

24.07.2009.

Министарка правде Србије Снежана Маловић сусрела се 23. јула 2009. године са министром правде Сједињених Америчких Држава Ериком Холдером с којим је разговарала о сарадњи у области правосуђа и борби против оргнизованог криминала, тероризма као и трговине дрогом и људима.

Министрака Маловић је министра Холдера обавестила о напретку који је Србија постигла у реформи правосуђа и у борби против организованог криминала и корупције, односно о свим корацима које је Влада Србије предузела на овом плану, а размотрене су и будуће активности у овој области. Током разговора наглашено је да је Србија лидер западног Балкана односно да је на ову позицију стављају све активности који се предузимају у погледу реформе правосуђа и борбе против организованог криминала и корупције у земљи.

"Мој амерички колега нам је пружио безрезервну подршку у реформи правосуђа", навела је министрака Маловић и оценила да је састанак био веома конструктиван.

На састанку је договорена и интензивнија и дубља сарадњу две земље у борби против транснационалног организованог криминала, који подразумева трговину наркотицима и људима. “То подразумева и педофилију, борбу против тероризма и високотехнолошког криминала", нагласила је министарка Маловић и напоменула да је на овом пољу већ било заједничких активности надлежних органа две државе.

"Договорили смо да организујемо још један састанак на коме ће ови видови сарадње бити детаљније размотрени” изјавила је министарка Маловић напоменувши да је њен колега изразио жељу да дође у Београд, тако да се посета министра правде САД Србији може очекивати у наредном периоду.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ