Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке правде Снежане Маловић са министром правде Словеније Алешом Заларом - 8. јун 2009.

9.06.2009.

На састанку министарке правде Снежане Маловић са министром  правде Словеније Алешом Заларом, одржаном 3. јуна 2009. у Београду, договорено је да све земље што пре потпишу споразуме о међународној правној помоћи у кривичним и грађанским стварима, што ће грађанима омогућити да лакше оставрују своја права.

На заједничкој конференцији за новинаре након састанка министарка правде Снежана Маловић истакла  је да постоји добра сардања између министарства правде Србије и Словеније. Министарка је навела да је са словеначким колегом разговарала о сарадњи две земље, реформи правосуђа, регионалној сарадњи и борби против организованог криминала и корупције. Овом приликом министарка Маловић је  најавила да ће на конференцији министара правде Европе, која ће се одржати следеће недеље у Норвешкој, потписати Конвенцију о приступу званчним документима. Она је навела да Влада Србије и министарство правде  као и Словенија, која председава Комитетом министара Савета Европе, имају исте циљеве - развој демократских институција, људских права и владавину права, борбу против организованог криминала и корупције, трговине људима и тероризма, сарадњу са ЕУ, УН и мисијом ОЕБС-а.

Министар Залар је нагласио да Словенија подржава Србију на путу ка Европској унији и упутио позив министраки Маловић да посети Словенију када би две земље требало да потпишу споразуме о сарадњи у области правосуђа. Залар је  навео и да је министарки правде Снежани Маловић понудио и додатну сарадњу у областима за која се процени да Словенија има искуства и којима би могла да допринесе решавању конкретних питања. Он је изразио задовољство што ће Србија и Словенија у Норвешкој потписати споразум о приступу службеним документима, оценивши да је то "још један доказ да су Србија и Словенија чланице европске породице".

Министар правде Словеније борави у дводневној посети Србији током које ће се сусрести и са в.д. председника Врховног суда Србије Натом Месаревић и в.д. републичког јавног тужиоца Слободаном Радовановићем.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ