Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке правде Снежане Маловић са представницима Покрајинске скупштине Баден-Виртемберг – 26. октобар 2009. године

26.10.2009.

Министарка правде Снежана Маловић сусрела се данас, 26. октобра 2009. године, са делегацијом посланика у Покрајнској скупштини Бадерн- Виртемберг у Немачкој. Министрака је немачку делегацију обавестила о току реформе правосуђа у Србији и њеним досадашњим ефектима, као и о мерама које се предузимају у борби против корупције и организованог криминала.

У разговору са делегацијом скупштине немчке покрајине Баден-Виртемберг, министарка Маловић је изразила уверење да ће уређени и ефикасни правосудни систем у Србији допринети даљем развоју немачких инвестиција у нашу земљу. Она је парламентарце  упознала и са плановима за следећу годину који се односе на усвајање закона о својинско-јавним односима, као и изменама и допунама Закона о парничном поступку и Закона о извршном поступку. Министрака Маловић је оценила да ће ови закони у великој мери допринети убразању рада правосудног система и заштити права страних и домаћих инвеститора.

Чланови немачке делегације су изразили задовољство повдом доношења закона којима се правосуђе реформише и оценили да је Србија у појединим областима достигла виши ниво стандарда у односу на многе развијене земље.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ