Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министра Стојковића са члановима Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

8.12.2006.

Министар правде у Влади Републике Србије Зоран Стојковић разговарао је данас са делегацијом Удружења породица киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца на Косову и Метохији, коју је предводио председник удружења Симо Спасић.

Чланови породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији су  указали на то да је у периоду од 1998. до 2001. године ослобођено преко 2000 Албанаца, међу њима и браћа Мазреку, који су починили злочине над Србима на Косову.

У разговору са министром Стојковићем, чланови Удружења предложили су да се ангажује правни заступник породица киднапованих и убијених, као и да се законом изједначе цивилне, војне и полицијске жртве на Косову. Они су, такође, истакли да је неопходно да се изузме критеријум по којем чланови ових породица могу добити накнаду само уколико не добијају никакву другу материјалну помоћ.

На састанку је договорено да Министарство правде, у складу са својим надлежностима, затражи извештај од Тужилаштва за ратне злочине поводом поднетих кривичних пријава против починалаца злочина и размотри евентуалне могућности остварења права чланова  породица Удружења на накнаду штете.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ