Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министра Стојковића са председницима општина Бујановац, Медвеђа и Прешево - Уторак, 21. Новембар 2006.Састанак министра Стојковића са председницима општина Бујановац, Медвеђа и Прешево

21.11.2006.

Министар правде у Влади Републике Србије Зоран Стојковић примио је данас председника општине Бујановац Нагипа Арифија, председника општине Прешево Рагмија Мустафу и председника општине Медвеђа Слободана Драшковића. Састанку је присуствовао и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Ханс Ула Урштад.

Тема овог радног састанка било је спровођење закона о двојезичности у судским поступцима, као и укључивање припадника албанске националности у институције правосудног система на југу Србије. Председници општина указали су на проблеме на које наилазе приликом реализације ових послова.

Министар Стојковић је обавестио саговорнике о активностима које Министарство правде предузима ради побољшања услова рада и ефикасноси првосудних органа у ове три општине, а које се првенствено односе на постављење судија и пријем службеника албанске националне мањине у правосудне органе.

На састанку су договорени следећи кораци како би се проблеми отклонили и успешна сарадња наставила.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ