Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак “Напредак реформе правосуђа, њен утицај на борбу против организованог криминала и корупције, заштита инвестиција и сарадња са Хашким трибуналом као кључни елементи у процесу европских интеграција” - 29. март 2010. године

29.03.2010.

Министарство правде организовало је 29. марта 2010. године састанак са амбасадорима и представнцима дипломатског кора, на којем је, у присуству највиших носилаца правосудних функција у Србији, размотрен напредак у процесу реформе правосуђа, њен утицај на борбу против организованог криминала, заштита инвестиција и сарадња са Хашким трибуналом у контексту даљих интеграција Србије у Европску унију. Министарка Снежана Маловић истакла је циљ реформе правосуђа бољи и бржи рад правосудних тела, владавина права, већа правна сигурност грађана, као и пуна ефикасност у борби против криминала и корупције.

Министрака Маловић је рекла да Министарство правде Србије спроводи енергичну реформу правосудног система, свесно да је сваки корак у повезивању грађана са Европском унијом остварење тежњи грађана Србије. Она је оценила да је рад на европским интеграцијама захтеван, а пут ка ЕУ дуг и захтева свеобухватну реформу друштва. "На том путу има много посла за све нас. Правосудна реформа је можда окосница целог тог подухвата", закључила је Маловић и додала да сарадња са суседима у области правосуђа, као и у другим областима, представља основу и за креирање партнерских односа са Европском унијом.Реформа правосуђа је одговор на многа отворена питања, оценила је Маловић и истакла њен утицај на борбу против организованог криминала и корупције."Желели смо да пошаљемо поруку да ће Србија бити способнада спречи преливање криминала у земље Западне Европе, да ће организоване криминалне групе захваљујући међународној и регионалној сарадњи завршити у затвору, где год да делују", рекла је Маловић. Она је нагласила да је циљ Србије да се најефикасније оконча питање сарадње са Хашким трибиналом, и додала да је кажњавање злочина неопходан услов праведног и слободног судства.

Амбасадорима и другим дипломатама обратили су се и Ната Месаровић, председница Врховног касационог суда и Високог савета судства, Загорка Доловац, Репулички јавни тужилац и председница Државног већа тужилаца, тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић и тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Говор министарке правде можете преузети овде

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ