Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак представника Владе и синдиката запослених у правосуђу

7.11.2007.

Данас су представници Министарства правде, Министарства финансија, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства рада и социјалне политике и Републичког секретаријата за законодавство одржали састанак са представницима репрезентативних синдиката запослених у правосудним органима Србије.

Представници самосталног синдиката су остали при свом захтеву за повећање плата у износу од 100%.

Министарство правде, као и много пута до сада, позвало је синдикате да учествују у раду радне групе која треба да утврди све чињенице у вези са будућим функционисањем правосудног система Србије, па тако и неопходан број запослених, како носилаца правосудних функција тако и запослених у правосуђу. Ово је једини начин да се утврди оптималан број људи потребних да би Србија добила независно, ефикасно и поштено правосуђе.

Министар правде је спреман да подржи сваки разложан и могућ захтев запослених у правосуђу, али не може да стане иза захтева које није могуће испунити имајући у виду висину обавеза које плаћају грађани Србије као порески обвезници. Истовремено, министар не може да подржи мере које би довеле до повећања инфлације, односно до увођења нових пореза или повећања постојећих.

Министар правде позива све да поштују закон и да се укључе у заједнички пројекат реформе правосуђа, које представља један од кључних и неопходних процеса, како за грађане Републике Србије, тако и за даљи процес Европских интеграција наше земље.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ