Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Систем за аутоматско вођење предмета у Tрговинском суду у Зрењанину (Бета) - 09.10.2008.

10.10.2008.

У Трговинском суду у Зрењанину данас је уведен нови компјутерски систем за аутоматско вођење предмета.

Нови систем је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије, вредног 13,7 милиона долара, који финансира Америчка агенција за развој УСАИД. Нови програм за аутоматско вођење предмета у зрењанинском Трговинском суду у рад су пустили директор мисије УСАИД-а у Србији Мајкл Харви и помоћник министра правде Дејан Пашић.

Харви је истакао да ће боља ефикасност и транспарентност у раду судова убрзати интеграцију Србије у Европску унију и привући стране инвеститоре. "Оно што страни инвеститори траже је ефикасност правосудних органа и саме општине, као и транспарентност у раду" рекао је Харви.

Помоћник министра правде Дејан Пашић рекао је да је систем за аутоматско вођење предмета до сада инсталиран у трговинским судовима у девет градова Србије, а ресорно министарство је за тај пројекат издвојило 100 милиона динара. "Међутим, то није крај, јер очекујемо да до краја ове године сви судови буду аутоматизовани", додао је Пашић.

Данашњој свечаности присуствовали су и директор Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије Мило Стевановић и председник Вишег трговинског суда, Радомир Лазаревић. Лазаревић је истакао да аутоматско вођење предмета радницима суда битно олакшава посао. "Рад ће бити бржи, бољи и ефикаснији, а заинтересованим странкама ће бити омогућено праћење и увид у податке и предмете који се воде у овом суду", навео је Лазаревић.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ