Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ТРИБУНАЛ ДЕЛИМИЧНО СВЕСТАН ОДГОВОРНОСТИ

17.01.2013.

"Све жртве српске националности на простору бивше Југославије, а нарочито на простору Републике Хрватске и на Косову и Метохији остале су без осуђених за злочине који су над њима извршени", истакао је министар Селаковић данас на састанцима са званичницима Хашког трибунала - председником Трибунала Теодором Мероном и главним тужиоцем Сержом Брамерцом.

Министар Селаковић је саговорницима предочио да нико није одговарао за 1.700 људи убијених у "Олуји" и за преко 200.000 људи који су присилно расељени са простора Крајине и завршили у Републици Српској и Србији, истакавши да је очигледно да српске жртве не могу да се надају правичној осуди оних који су над њима починили злочине.

На састанку са главним тужиоцем Сержом Брамерцом, министар Селаковић је рекао да у Србији постоји утисак општег незадовољства, не само због ослобађајућих пресуда хрватских генерала, већ и због других случајева, као што је ослобађајућа пресуда Рамуша Харадинаја.

Главни тужилац Серж Брамерц рекао је да ће Тужилаштво у границама својих могућности и надлежности покушати да обезбеди услове да дође до ревизије случајева Анта Готовине и Младена Маркача.

Током састанака покренуто је и питање могућности одобравања држављанима Србије осуђеним пред Хашким трибуналом да своје пресуде издржавају на простору Србије.

Након састанака министар Селаковић је оценио да су званичници Хашког трибунала делимично свесни своје одговорности за последње пресуде које доводе у питање непристрасност рада Хашког трибунала.

До краја дана, министар правде и државне управе Никола Селаковић посетиће и Међународни кривични суд и том приликом састати се са председником тог суда Санг-Хјун Сонгом, тужиоцем Фату Бенсудом и секретаром суда Силваном Арбиом.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ