Српски ћирилица Srpski latinica English

 

У Трговинском суду у Сoмбору у рад пуштен програм за аутоматско вођење предмета - 02.12.2008. године

2.12.2008.

Помоћник министра правде Дејан Пашић jе у уторак, 2. децембра 2008. године, присуствовао увођењу Програма за аутоматско вођење предмета (AVP) у Трговинском суду у Сомбору.

Систем АВП је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије (CCASA) вредног 13,7 милиона долара који финансирају Министарство правде Републике Србије и Агенција САД за међународни развој (USAID).

Помоћник министра правде Дејан Пашић је рекао да ће применом овог програма судије, запослени у суду, адвокати и странке по први пут имати могућност да путем интернета приступе свим најважнијим подацима који се односе на судске предмете.
«Систем АВП ће омогућити судовима да преко интернета прате ток појединачних предмета, заказују рочишта, уочавају и отклањају непотребна одуговлачења судских процеса, штампају стандардизоване обрасце и правна документа и подносе јединствене извештаје о раду Вишем трговинском суду, Врховном суду и Министарству правде. Сличан програм до Нове године треба да буде уведен и у све друге судове у Србији »,  најавио је  Пашић.

Биљана Настасић, председница Трговинског суда у Сомбору је истакла: «Мислим да у овом тренутку нисмо ни свесни колики смо корак направили у убрзању поступка и постизању толико жељене ефикасности, која је у трговинским судовима посебно и изузетно битна».  

Циљ увођења програма је јачање и модернизација рада судске управе, унапређење јавности у раду трговинских судова, као и стварање повољне средине за страна и домаћа улагања.

Мајкл Харви, директор Америчке агенције за развој је рекао да је намера да у сарадњи са Министарством правде и другим тимовима у Влади Србије који се баве економијом се омогући да Србија буде на завидном нивоу привлачна страним инвеститорима и инвеститорима у Србији.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ