Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Влада прихватила Акциони план за решавање вишка запослених у правосуђу и модел стимулације запослених у тим органима

29.11.2007.

Министарство правде Републике Србије, Синдикат запослених у правосудним органима Србије и Синдикат организација правосудних органа Републике Србије припремили су Акциони план за решавање вишка запослених у циљу спровођења рационализације у правосудним органима и модел стимулације запослених за остварене резултате рада у тим органима, који је Влада Републике Србије прихватила на данашњој седници.

Акционим планом утврђени су критеријуми за смањење броја запослених у правосудним органима, као и ефекти социјалног програма.

Рок за реализацију програма решавања вишка запослених је 31. децембар 2007. године, при чему је рок за пријаву запослених за добровољну рационализацију 14. децембар 2007. године. Исплата отпремнина државним службеницима и намештеницима који прихвате социјални програм, биће извршена у јануару 2008. године.

На основу ефекта спровођења овог програма, од фебруара до децембра 2008. године биће исплаћиване месечне стимулације запосленима у зависности од оптерећености административних радника у правосудним органима.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ