Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Зараде у правосуђу неће бити смањене

5.03.2007.

Синдикат организација правосудних органа, који је однедавно добио статус репрезентативног синдиката, иницирао је почетак обуставе рада тако што је погрешно информисао део запослених, пре свега у београдском правосуђу, незваничним обавештењем да ће им од 1. јануара бити смањена плата.
 
Наравно да су запослени били узнемирени информацијом да ће им плата бити смањена, јер су у овом тренутку плате државних службеника и намештеника у правосуђу у просеку за 25 % више од плате у свим осталим државним органима.

Овакав бенефицирани положај је постигнут захваљујући томе што је на иницијативу Министарства правде измењен Закон о таксама, који је омогућио побољшавање материјалног положаја запослених у правосуђу.
 
Јавност треба да буде упозната сa чињеницом да никоме није, нити ће бити смањена плата, захваљујући заштитној клаузули садржаној у Закону о платама државних службеника и намештеника.

С обзиром на то да је ова чињеница добро позната представницима синдиката, она није ни садржана у њиховим захтевима, који су били тема разговора одржаних у три наврата у Министарству правде.

На крају треба истаћи да нико није претио представницима синдиката, већ их у складу са законским обавезама упозорио на одговорност коју преузимају на себе нетачним информисањем запослених.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ