Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ЖРТВЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА ДОБИЛЕ КУЋУ

25.11.2011.

Београд, 25. новембар 2011. - Министарка правде Снежана Маловић и министар рада и социјалне политике Расим Љајић потписали су уговор по ком се привремено одузет објекат стечен криминалом уступа жртвама трговине људима.

Министарство правде је, имајући у виду да је трговина људима један од горућих проблема, одлучило да за потребе смештаја жртава уступи тај објекат на коришћење.

Министарка правде Снежана Маловић је рекла да је трговина људима једна од најмонструознијих криминалних активности, кроз коју се зарађује много новца.

Она је додала да светске статистике показују да финансијска добит од трговине људима на годишњем нивоу износе од три милијарде до 60 милијарди долара, што, према њеним речима, говори о раширености те појаве, али и богаству које се може стећи кроз такву врсту криминала.

"Ми као држава морамо снажно одговорити криминалу и пружити помоћ жртвама", рекла је Маловић додајући да је објекат површине 400 квадратних метара, одузет у поступку за корупцију.
Она је рекла да се сваке године индетификује око сто жртава овог злочина, од чега су 20 одсто наши држављани.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић је указао на светску тенденцију пораста жртава трговине људима, наводећи да је од 2004. године забележен и пораст држављана Србије који су жртве трговине људима.

Љајић је нагласио значај оваквог међуресорског приступа у решавању проблема трговине људима, наводећи да ће ојачати капацитете Службе и пружати заштиту жртвама, подршку њиховој социјалног реинтеграцији и за самостални живот.

Кућа омогућава ургентни смештај, у њој ће се налазити и Служба за координацију заштите жртава трговине људима, а у надлежности је Министарства за рад и социјалну политику.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ