AMBASADOR SLOVAČKE U POSETI MINISTRU SELAKOVIĆU

29.10.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas se sastao sa ambasadorom Republike Slovačke, Janom Varšom (Jan Varšo), gde su razgovarali o stanju u srpskom pravosuđu, kao i kako unaprediti saradnju između ove dve zemlje na tom planu.

Ministar Selaković je tokom sastanka ocenio da je međusobna saradnja Srbije i Slovačke na visokom nivou, ali da Srbija do sada nije koristila iskustvo zemalja koje su uspešno okončale proces tranzicije iz zatvorenog privrednog sistema ka otvorenom tržištu.

Ambasador Republike Slovačke je izrazio zadovoljstvo povodom inicijative da se preduzmu koraci ka razmeni iskustava koje je Slovačka stekla u procesu evropskih integracija, koja su od izuzetnog značaja za budući proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

„Jačanje kapaciteta Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije podrazumeva izuzetnu međunarodnu saradnju i vladavinu prava“ istakao je ministar Selaković. Na kraju sastanka ministar je naglasio da izuzetno ceni principijelan stav Slovačke kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ