AVP u NIŠU

11.08.2010.

Za dva meseca uvid u sudske predmete putem Interneta

KRAGUJEVAC, 10. avgusta (Tanjug) – Pomoćnik ministra pravde Dejan Pašić izjavio je danas da će za jedan do dva meseca građanima biti omogućeno da putem Interneta imaju uvid u sve predmete koji se vode u sudovima u kojima je uveden program za automatsko vođenje predmeta (AVP).

Pašić je na konferenciji za novinare u Višem sudu u Kragujevcu

kao posebno značajne efekte primene programa u sudovim izdvojio evidencije ugovora o prometu nekretnina, čime je stvorena veća pravna sigurnost za građane, to što će program određivati sudije koje će suditi u sporovima, kao i to što će građani putem Interneta imati uvid u sve podatke o predmetima.

On je rekao da je do sada AVP uveden u 48 osnovnih i viših sudova, a do kraja avgusta će biti u još 12 osnovnih i viših sudova u Srbiji.

Prema njegovim rečima, program je uveden u sve privredne sudove i u njima funkcioniše dve do tri godine, a do 2012. godine planira se njegovo uvođenje i u 102 sudske jedinice u Srbiji.

"U sudovima gde je implementiran, ovaj program je doneo pozitivne rezultate i očekujem da će u narednom periodu raditi još bolje", naglasio je Pašić i dodao da će AVP omogućiti efikasniji, jednostavniji, transparetniji i standardizovaniji rad zaposlenih u sudovima.

Efekte primene programa u kagujevačkom Višem, Osnovnom i Privrednom sudu predstavili su predsednici tih sudova navodeći da je AVP omogućio kvalitetniji rad sudova i sudskog osoblja, bolju dostupnost podataka, bržu komunikaciju u sudu...

V.d. predsednica Višeg suda u Kragujevcu Zorica Đurić precizirala je da je AVP u taj sud uveden u aprilu i da su već uočeni pozitivni efekti u poboljšanju rada suda i sudskog osoblja i izrazila uverenje da će on ubuduće dati još bolje efekte.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ