ČVRSTA SARADNjA SA MINISTARSTVIMA IZ REPUBLIKE SRPSKE

26.12.2012.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom pravde i Ministarstvom uprave i lokalne samouprave iz Republike Srpske predstavlja jedan od konkretnih koraka u sprovođenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srspke i Republike Srbije, istakao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Memorandumi o saradnji, koji su danas potpisani u Banja Luci između Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije i Ministarstva pravde i Ministarstva uprave i lokalne samouprave iz Republike Srpske, doprineće većoj međuresornoj saradnji u oblasti pravosuđa i javne uprave u regionu. Sami memorandumi predviđaju razmenu iskustva među ministarstvima, kao i harmonizaciju zakonodavnih aktivnosti ova tri ministarstva.

Takođe, Memorandumi predviđaju tromesečno okupljanje predstavnika Ministarstva pravde i državne uprave Srbije i Ministarstva pravde i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u cilju što većeg podsticanja njihove saradnje.

Potpisivanju Memoranduma, prethodio je radni sastanak delegacija sva tri ministarstva, kao prvog u nizu narednih sastanaka, koji su predviđeni ovim Memorandumima. Na radnom sastanku, prisutni su imali priliku da razgovaraju o predloženim izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koje je iniciralo Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije, kao i o Zakonu o upravnom postupku.

Pre početka radno sastanka, ministar Selaković sastao se i sa predsednikom Narodne Skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem, na kojem su razgovarali o reformama pravosuđa koje su sprovođene u Srbiji i Republici Srpskoj u prethodnom periodu, kao i o posledicama tih reformi na kvalitet pravosudnog sistema. Na sastanku, takođe, bilo  je reči i potezima u oblasti javne uprave.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ