DALjE UNAPREĐENjE POLOŽAJA VLAHA

4.02.2013.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave i koopredsedavajući Međuvladine mešovite komisije za nacionalne manjine Republike Srbije i Rumunije Gordana Stamenić, zajedno sa saradnicima, primila je u posetu delegaciju vlaške nacionalne manjine u Srbiji, predvođenu predsednikom Nacionalnog saveta Vlaha Radišom Dragojevićem.

Na sastanku je razmatran napredak u kodifikaciji i standardizaciji vlaškog jezika i značaj njegovog uvođenja u škole na području istočne Srbije, kao i druga pitanja od važnosti za vlašku nacionalu zajednicu.

Učesnici sastanka su istakli uspešnost saradnje Ministarstva pravde i državne uprave i Nacionalnog saveta Vlaha i zajedničku posvećenost daljem poboljšanju položaja Vlaha u Srbiji.

Ministarstvo pravde i državne uprave ovim istrajava u svojim nastojanjima da sva otvorena pitanja prava i položaja nacionalnih manjina u Srbiji rešava kroz dijalog i uključivanje svih zainteresovanih strana, a sve u cilju negovanja multinacionalnosti i multikulturalnosti kao prepoznatih vrednosti u Republici Srbiji.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ