DELEGACIJA MINISTARSTVA PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE U POSETI BERLINU

20.03.2013.

Pomoćnici ministra pravde i državne uprave, Ljiljana Blagojević i Čedomir Backović, kao i direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Biljana Pavlović, boravili su u Berlinu od 13-16. marta 2013. godine, gde su učestvovali u radu seminara „Uloga državnih notara u pružanju podrške pravnim sistemima“.

Seminar je održan u formi četiri Panel diskusije, na kojem je glavna tema bio notarski sistem zemalja učesnica, kao i preuzimanje preventivnih mera u cilju sprečavanja nezakonitog rada notara. Osim toga, u okviru četvrtog Panela, organizovana su i predavanja o hipoteci, tj. o ulozi i ovlašćenjima notara u tom postupku, o mogućim izazovima sa kojima se notari susreću u obavljanju svoje profesije- naročito o tzv. „krađi identiteta“, kao i o prenosu pokretne imovine.

Na kraju diskusije su izvedeni zaključci, a Republici Srbije je ponuđena dalja pomoć u unapređenju javnobeležničke profesije.

Na seminaru su prisustvovali predstavnici 25 država, a u ime Ministarstva pravde i državne uprave Republike  Srbije govorio je pomoćnik ministra Čedomir Backović.

Službeno putovanje predstavnika Ministarstva pravde i državne uprave RS organizovano je od strane TAEKS odeljenja generalnog direktora Evropske komisije za proširenje i evropsku susedsku politiku.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ