DELEGACIJA OEBS NA SASTANKU SA MINISTROM PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE

20.12.2012.

Ministar pravde i državne uprave danas se sastao sa predstavnicima OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Peterom Burkhardom, zamenikom šefa Misije OEBS Polom Tidi i izvršnim savetnikom Đovanijem Gabasiem.

Ministar Selaković je prisutnima ukazao na probleme koji postoje u srpskom pravosuđu, ocenivši da postupak reforme pravosuđa nije dobro sproveden i da u prilog tome govori i odluka Ustavnog suda koji je vratio neizabrane sudije i javne tužioce u pravosudni sistem.

U toku sastanka, ministar je predstavio dosadašnje rezultate rada ministarstva, naglasivši da je u toku izrada tri nacionalne strategije - za reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i reformu javne uprave. Takođe, on je istakao da se sprovodi izmena više od deset pravosudnih zakona i da su radne grupe za izmenu i dopunu tih zakona, predstavile svoj rad javnosti kroz javne rasprave koje je organizovalo Ministarstvo pravde i državne uprave.

Ambasador OEBS-a je naglasio da jedan od osnovnih pririoriteta u Srbiji mora biti reforma pravosuđa, kako bi se osigurala nezavisnost sudija i sudske vlasti. On je pohvalio jasnu viziju i volju ministrastva ka unapređenju pravosudnog sistema i ocenio da se ministarstvo susrelo sa velikim izazovima kada je u pitanju stvaranje vladavine prava i vraćanje poverenja građana u pravosuđe.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ