Demanti povodom netačnih tvrdnji gospođe Jelisavete Vasilić iznetih u emisiji \

9.03.2007.

U emisiji "Poligraf" emitovanoj u četvrtak, 8. marta 2007. godine na TV B92, gospođa Jelisaveta Vasilić iznela je grubu neistinu da je "dostavila izveštaj i Vladi i Tužilaštvu vezano za rad Trgovinskog suda, ali da niko ništa nije hteo... da je Viši Trgovinski sud radio kontrolu i da je izveštaj dostavio Ministarstvu pravde i da se ništa nije dešavalo i da onda jednom se desi... To je nešto čudno." Ovakvom neistinom se dezinformiše javnost i stvara potpuno netačna slika o radu Ministarstva pravde. Radi tačnog informisanja javnosti ističemo sledeće:

Po zahtevu Višeg trgovinskog suda pokrenut je postupak za razrešenje predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića još 2003. godine kod Veća za pitanja sudske uprave (kasnije Personalnog veća, za koje napominjemo da je sudski organ nezavistan u radu i postupanju od Ministarstva pravde). Personalno veće je obustavilo postupak protiv Gorana Kljajevića, iako je za radnje po istom predmetu (Mercedes Benc i Ineks Intereksport) prethodno razrešen stečajni sudija Marčićev.

Ministarstvo pravde je po pravu nadzora postupalo u kontroli predmeta i rada Trgovinskog suda u Beogradu više puta (17.06.2004, 16.12.2005, 12.01.2006. i 04.05.2006. godine), a izveštaje je dostavljalo i Nadzornom odboru sa zahtevom da postupi i izvrši uvid u spise na koje su stavljene pritužbe. Podneta je krivična prijava Okružnom tužilaštvu, a nakon prikupljanja svih dokaza postupak je preuzelo Specijalno tužilaštvo i postupak se vodi, što je javnosti poznato, te je potpuno netačna tvrdnja gospođe Vasilić da ništa nije preduzimano do sada.

Ozbiljne godine obavezivale bi na moralno postupanje. Međutim, u ovom slučaju potvrđuje se ona narodna "Ko se Boga ne boji, a ljudi ne stidi, misli da mu je sve dozvoljeno".

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ