Direktor Direkcije za upravljane oduzetom imovinom i predstavnici pravosuđa posetili Irsku i razmenili iskustva u oblasti primene zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom – 04.03.2009. godine

11.03.2009.

Delegacija Srbije koju su predstavljali direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Jugoslav Stojiljković, v.d. republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović, okružni tužilac u Beogradu Zagorka Dolovac i sudija Okružnog suda u Beogradu Radmila Dičić, boravila je  u četvorodonevnoj poseti Irskoj, u periodu od 1-4. marta 2009. Posetu je organizovala Evropska komisija kroz program TAIEX uz podršku Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ).
Delgacija je u Dablinu posetila Biro za oduzetu imovinu i tom prilikom razmenjena su iskustva srpskih i irskih predstavnika, a razmotrena je i zakonska procedura koja reguliše postupak oduzimanja imovine stečene kriminalom. U sklopu posete delegacija je imala priliku da prisustvuje suđenjima u postupcima za imovinu pribavljenju kriminalnim radnjama.
Zaključeno je da će se u budućnosti saradnje između Srbije i Irske u ovoj oblasti intezivirati.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ