DOGOVORENO POTPISIVANjE MEMORANDUMA O SARADNjI SA NEMAČKIM MINISTARSTVOM PRAVDE

4.04.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je u ministarstvu razgovarao sa prvim sekretarom za privrednu saradnju ambasade Nemačke, gospodinom Kristof Ičenom i šefom GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji, gospodinom Mike Falkeom o budućoj saradnji Nemačke i Srbije u oblasti pravosuđa.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije i Ministarstva pravde Savezne Republike Nemačke, kojim će se unaprediti i proširiti saradnja između ove dve zemlje.

Ministar Selaković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa GIZ-om i posebno kada je u pitanju podrška koju GIZ pruža u vezi sa uvođenjem sistema privatnih izvršitelja, kao i u pripremi svih neophodnih uslova za uvođenje sistema javnih beležnika u srpski pravosudni sistem.

Nemačka delagacija je takođe pohvalila dosadašnju saradnju sa Ministarstvom pravde i državne uprave, ocenjujući da Ministarstvo može da računa na svu neophodnu ekspertsku pomoć Nemačke, ne samo po pitanju sprovođenja određenih projekata, već i u izradi strateških dokumenata, kao što je Akcioni plan koji prati Strategiju reforme pravosuđa.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ