Donacija SAD za poboljšanje bezbednosti u Palati pravde - 4. novembar 2009. godine

4.11.2009.

Ministarka pravde Snežana Malović prisustvovala je potpisivanju sporazuma o donaciji Ministarstva pravde SAD  namenjenoj poboljšanju bezbednosti u Palati pravde koja obuhvata uređaj za kontradiverzionu zaštitu i ručni prenosni detektor za otkrivanje specifičnih tragova  u vrednost  od 45. 675 dolara. Sporazum su  danas , 4. novembra 2009, potpisali glavni pravni savetnik Ambasade SAD u Beogradu Ilaj Ričardson i v.d. predsednika Okružnog suda u Beogradu Siniša Važić.

Važić je istakao da će ovom opremom zgrada Palate pravde dostići više nego zadovoljavajući stepen bezbednosti, što je veoma važno pošto je u tri suda i tužilaštva koja su smeštena u ovoj zgradi zaposleno 2.000 ljudi, a dnevno kroz kroz nju prođe više od 5.000 ljudi. Ujedno, on je naveo da je Palata pravde veliku pomoć u poboljšanju bezbednosti dobila od Ministarstva pravde, i kao najznačajniju pomoć istakao poboljšanje video nadzora zgrade i obuku stražara.

Ministarka pravde Snežana Malović navela je da je ministrastvo dužno da obezbedi nesmetan rad pravosudnih organa i istakla da je posebno važno da se sigurnost obezbedi i zaposlenima i građanima. Ministraka je navela da je, u cilju poboljšanja bezbednosti, organizovana obuka sudske straže, da je postavljen video nadzor gde je bilo potrebno, kao i skeneri na ulazima u zgrade.  Malović je ponovila  da je sudovima upućen dopis da se za pomoć obrate policiji kada su u toku suđenja povišenog rizika. Ona je i podsetila da je u toku reforma pravosuđa i, kao član Visokog saveta sudstva, konstatovala da će svi segmenti ovog procesa  biti završeni u predviđenim rokovima.

Ilaj Ričardson, glavni pravni savetnik u Ambasadi SAD, izrazio je nadu da će ova donacija olakšati rad zaposlenima u Palati pravde i podsetio da je ova zgrada mnogo puta bila izložena lažnim dojavama o podmetnutim bombama, što je prekidalo suđenja i frustriralo građane jer nisu mogli da ostvare svoja prava.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ