DRŽAVNI SEKRETAR DANILO NIKOLIĆ ODRŽAO SASTANAK SA PREDSTAVNICOM OEBS-a ZA SLOBODU MEDIJA

19.09.2012.

Juče je u Ministarstvu pravde i državne uprave, državni sekretar za poslove pravosuđa, Danilo Nikolić, održao sastanak sa predstavnicom OEBS-a za pitanja slobode medija Dunjom Mijatović, na kojem su razgovarali o stanju medija u Srbiji.

Zajedno sa Dunjom Mijatović, sastanku su prisustvovali i drugi članovi delegacije  OEBS-a. Svi prisutni dali su pozitivno mišljenje o pomilovanju novinara Lasla Šaša i ukazali da je to značajan korak u  unapređenju slobode medija.

Državni sekretar je istakao da takav korak predstavlja deo napora koji se ulažu kako bi se poboljšalo stanje medija u Srbiji, te da je u prilog tome bilo reči i o reformi Krivičnog Zakonika.

Predstavnici OEBS-a insistirali su na činjenici da je Srbija zemlja u kojoj i dalje postoje napadi na novinare i da još uvek nisu rasvetljeni slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović.

U toku sastanka, državni sekretar Danilo Nikolić rekao je da je potrebno da javnost osudi napade i pretnje novinarima i naglasio da sudovi i tužilaštva moraju dati prioritet predmetima koji su u vezi sa nasiljem nad novinarima i da je neophodno da svi državni organi ulože maksimalne napore u rasvetljavanju ovih ubistava.

Ovom prilikom, državni sekretar gospodin Nikolić pozvao je sve državne organe u Srbiji da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti radi rasvetljavanja i procesuiranja učinilaca krivičnih dela na štetu novinara.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ