Glavna nagrada u kategoriji društvene delatnosti uručena Ministarstvu za "Tok predmeta na Portalu sudova Srbije"

22.12.2010.

Povodom proglašenja najkvalitetnijih „ICT“ ostvarenja Međunarodni žiri JISA dodelio je Ministarstvu pravde, za ostvarenje tok predmeta na Portalu sudova Srbije www.portal.sud.rs, u kategoriji društvene delatnosti, priznanje  Diskobolos 2010.

Pod pokroviteljstvom Evropske skupštine profesionalnih informatičkih asocijacija i Evropske privredne komore, priznanje Diskobolos, koje dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije u oblasti društvene delatnosti - za realizovane projekte Sektora za operacije i tehnologije, u ime Ministarstva pravde primio je pomoćnik ministra, gospodin Dejan Pašić.

Zahvaljujući se na priznanju, pomoćnik ministra je izjavio  da je ovo veliki podstrek za dalje aktivnosti svih zaposlenih koji su radili na projektu u oblasti uvođenja informaciono komunikacionih tehnologija u sudove, u sklopu sveopšte reforme pravosuđa. Uvođenjem programa za automatizovano vođenje predmeta (AVP) u rad 34 osnovna, 26 viših i 17 privrednih sudova omogućeno je da stranke u postupcima, ali i opšta javnost na Portalu sudova Srbije prati sve aktivnosti u predmetima privrednih sudova (od 2008. godine), kao i predmeta u nadležnosti osnovnih i viših sudova (od 2010. godine). Ovakva mogućnost uvida u predmete i rad sudova će neminovno doneti transparentniji i efikasniji rad svih sudova. S obzirom da je Ministarstvo pravde nastavilo sa projektnim aktivnostima na uvođenju standardizovane poslovne aplikacije u sve sudove i sudske jedinice, Portalu će se dodavati nove funkcionalnosti, a po prikazanim informacijama rad sudova u Republici Srbiji je vać sada na najtransparentniji način u regionu i šire prezentovan javnosti.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ