Informatička modernizacija sudova - 8. septembar 2008.

8.09.2008.

Ministarstvo pravde nastavlja drugu fazu realizacije plana informatičke modernizacije pravosuđa podelom računarske opreme okružnim sudovima u Republici Srbiji. U avgustu su opremljeni opštinski sudovi u Rumi, Inđiji, Šidu i Staroj Pazovi, u septembu okružni sudovi u Kraljevu, Novom Pazaru, Zaječaru, Negotinu i Prokuplju, a u narednom periodu oprema će biti dostavljena i okružnim sudovima u Valjevu, Vranju,  Zrenjaninu, Jagodini,  Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Požarevcu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu.
Ovim sudovima namenjeno je ukupno 35 servera, 264 personalnih računara, 348 mrežnih štampača velikog formata i 62 mrežna kancelarijska štampača sa uređajima za smeštaj podataka i uređajima za neprekidno napajanje, čija  ukupna vrednost iznosi 419.769 evra.
Računarska oprema je donacija Evropske Komisije, koju u Srbiji sprovodi Evropska agencija za rekonstrukciju EAR, a u okviru programa podrške reformi pravosudnog sistema Republike Srbije.
Cilj informatičke modernizacije sudova je efikasniji i transparentniji rad pravosudnih organa u Srbiji, što je predviđeno Nacionalnom strategijom reforme pravosuđa.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ