Intenziviranje saradnje pravosudnih organa Srbije i Španije

12.04.2012.

Madrid, 10. april 2012. – Predstavnici srspkog pravosuđa razgovarali su u utorak u Madridu sa španskim kolegama o intenziviranju saradnje Srbije i Španije u borbi protiv organizovanog kriminala kao i o konkretnim predmetima u vezi sa nedavno uhapšenim članovima «zemunskog klana» u Španiji.

Ministarska pravde Srbije Snežana Malović, republički javni tužilac Zagorka Dolovac i državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen sastali su se s ministrom pravde Španije Albertom Ruisom Galjardonom i španskim državnim tužiocem Evdardom Toresom Dulseom.

Nakon sastanka sa španskim kolegom ministarka pravde je izjavila da su španski pravosudni organi pokrenuli ekstradicioni postupak Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića po zahtevu Srbije za njihovo izručenje.
Malović je istakla da će srpski i španski organi nastaviti saradnju na tom slučaju, jer će se jedan deo postupka voditi u Španiji, s obzirom da se Bojović i ostali dovode u vezu sa ubistvom Milana Jurišića, pranjem novca i falsifikovanjem isprava. Ona nije precizira da li će se slučaj ubistva Jurišića voditi u Španiji ili u Srbiji, navodeći da je to pitanje "još otvoreno".

- Španski državni organi svesni su značaja ovog postupka, kao i da je reč o veoma složenom predmetu - istakla je ministarka. Ona je dodala da prema evropskoj konvenciji ekstradicioni pritvor može da traje do godinu dana.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ