MINISTAR PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE NA MINISTARSKOM FORUMU U TIRANI

4.11.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, danas je otputovao u Tiranu gde će učestvovati na EU ministarskom forumu zemalja Zapadnog Balkana u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, koji se održava od 5. do 6. novembra ove godine.

Jedna od glavnih tema u okviru prvog dana foruma biće vizni dijalog, odnosno mehanizam post-monitoringa liberalizacije viznog režima. Imajući u vidu značaj ove teme, predviđeno je da na skupu bude usvojena Zajednička deklaracija. Takođe, planirano je usvajanje i Zajedničke deklaracije o borbi protiv trgovine oružjem. Poslednja tačka dnevnog reda, prvog dana foruma, biće posvećena borbi protiv trgovine ljudima.

U okviru drugog dana foruma, gde je naglasak stavljen na pravosuđe, ministar Selaković govoriće na temu integracije Roma i poštovanju njihovih prava. Takođe, istog dana učesnici će razgovarati i o sudskoj saradnji u krivičnim stvarima, uključujući rezultate koji su postignuti u okviru inicijative za izdavanje regionalnog naloga za hapšenje.

 Na kraju foruma, biće reči i o pravosudnim aspektima borbe protiv trgovine drogom, a svoje pririoritete u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova predstaviće Irska i Litvanija, koje će presedavati EU tokom 2013. godine.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ