Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković primio je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju gospodina Jelka Kacina

28.08.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković primio je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju gospodina Jelka Kacina, kojom prilikom su istakli spremnost za obostranu saradnju i međusobnu pomoć na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Ministar Nikola Selaković je naglasio da se put jačanja pravne države i njenih institucija poklapa sa putem evropskih integracija Srbije i da na tom putu Srbija ima iste ciljeve koje su postavljale i ostvarivale sve zemlje EU.

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji je odgovoran zadatak, za čitavu državu i za Ministrastvo, te se ministar Selaković zahvalio gospodinu Kacinu na podršci koju EU i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju daju u ovom procesu.

Gospodin Jelko Kacin istakao je da je put svake zemlje a ne samo Srbije u evropskim integracijama prepun različitih stanica i stepenica, a jedna od najvažnijih je uspostavljanje vladavine prava u zemlji koja želi članstvo u EU. Prema njegovom mišljenju osnovni zadatak koji mu je poveren je da kritikuje loše poteze Vlade Srbije koji nezadovoljavaju evropske standarde, ali i da podrži dobre odluke. On očekuje da će iz Srbije u narednom periodu dobijati kvalitetne poruke koje će potvrđivati uspostavljanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i efikasnog pravosudnog sistema.

Ministar Selaković je dodao da se Vlada i on lično zalažu da u svim ovim procesima u Srbiji ne sme biti nedodirljivih.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ