MINISTAR PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE NIKOLA SELAKOVIĆ U POSETI HRVATSKOJ

12.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastao se danas u Zagrebu sa ministrom pravde Hrvatske Orsatom Miljenićem, gde su  razgovarali o pravnoj saradnji dveju zemalja, koja obuhvata opšte vidove pružanja pravne pomoći, saradnji u pogledu međusobnog izvršavanja sudskih odluka u krivičnim stvarima, kao i o ekstradiciji.

Na sastanku je bilo reči i o postojećem pravnom okviru za saradnju, koji obuhvata sporazume koji su u fazi predloga ili na snazi, kao i buduće korake za kreiranje novih sporazuma.

 Nakon sastanka sa ministrom pravde Hrvatske, ministar Selaković je istakao značaj dijaloga dveju država, naročito u oblasti evropskih integracija.

„Razgovarali smo o rešavanju svih otvorenih pitanja, konstatujući da nema zabranjenih, niti tajnih tema. Bitno je da donesemo rešenja koja će biti od velike koristi po obe strane“, rekao je ministar Selaković i dodao da je pravna saradnja dve države uvod u privrednu i svaku drugu saradnju.

Ministar Selaković je zaključio da dosta toga vezuje Srbiju i Hrvatsku u budućnosti, kao i da će Srbija na osnovu iskustava drugih  zemalja izvući najbolje pouke za svoj dalji napredak.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ