MINISTAR PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE PRIMIO AMBASADORA NARODNE REPUBLIKE KINE

18.09.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je primio ambasadora Narodne republike Kine Nj. E. gospodina Džang Vanšua.

U srdačnom i prijatnom razgovoru, ambasador Kine je izjavio da su Kina i Srbija prijateljske zemlje i da Kina u Srbiji prepoznaje partnera.

Na razgovoru je istaknuto da Kina razvija saradnju sa Srbijom u svim oblastima, te i u onim koji su u nadležnosti Ministarstva pravde i državne uprave. Ambasador  je naglasio da Kina prati razvoj Srbije i da je zainteresovana za dalji nastavak i produbljivanje saradnje.

Ministar Selaković je potvrdio da Kina i Srbija gaje tradicionalno dobre odnose, i da Srbija ceni pomoć koju joj Kina pruža.

Na sastanku, ministar Selaković je rekao da ima saznanja da saradnja između Kine i Srbije, kada je u pitanju bivša Vlada, a naročito Ministarstvo pravde, nije bila na najvišem nivou. Ministar je istakao da se odnosi Kine sa novom Vladom Srbije i novim Ministarstvom pravde i državne uprave, moraju dalje osnaživati i da ti odnosi moraju biti na visokom nivou, kako te zemlje i zaslužuju.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ