MINISTAR PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE PRIMIO PREDSEDNIKA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE SAVETA EVROPE

13.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastao se danas sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan Klod Minjonom. Na sastanku su predstavljeni dosadašnji rezultati rada, kao i budući koraci ministarstva na poboljšanja stanja u pravosudnom sistemu Srbije.

“Ministarstvo je napravilo značajne korake ka poboljšanju zaštite ljudskih prava u Srbiji,  kao i rada Sektora za zastupanje pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, koji je pod okriljem Ministarstva pravde i državne uprave, rekao je Selaković.

Ministar je istakao da je ministarstvo obezbedilo finansijska sredstva za mlade pravnike koji će otići na praksu i usavršavanje u Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, a cilj je da u naredne 2 godine ministarstvo dobije 10 mladih pravnika koji su prošli tu praksu.

Cilj ministarstva  je da pravni sistem postane efikasan, a pravda dostupnija građanima pred domaćim sudovima u Srbiji, kako bi se smanjio broj predstavki naših građana pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, rekao je ministar.

Ministar Selaković je istakao da je ministarstvo dobilo pozitivno mišljenje Venecijanske komisije o nacrtu predloga o izmenama i dopunama zakona i dodao da je u tim izmenama predviđen i novi vid zaštite prava na suđenje u razumnom roku.

Ministar Selaković je rekao da su i konačne radne verzije Nacionalne strategije za reformu pravosuđa i za borbu protiv korupcije objavljene i će u narednom periodu biti organizovane javne rasprave o ovim strategijama, kao i o akcionim planovima.

Gospodin Klod Minjonom izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjim učinkom ministarstva, kao i planovim za budućnost, rekavši da je to dokaz da ukoliko nešto iskreno želite možete to i ostvariti.

Na kraja sastanka ministar Selaković se zahvalio predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i kancelariji Saveta Evrope u Beogradu na dosadašnjoj saradnji i izrazio uverenje da će saradnja u narednom periodu biti još uspešnija.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ