MINISTAR SELAKOVIĆ NA OTVARANjU RENOVIRANE ZGRADE VIŠEG SUDA U KRALjEVU

23.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sutra, u ponedeljak 25. marta sa početkom u 14 časova, zajedno sa vršiocem funkcije predsednika Višeg suda u Kraljevu gospodinom Milanom Davidovićem, svečano će otvoriti renoviranu zgradu ovog suda, koja je pretrpela velika oštećena izazvana zemljotresom koji se dogodio 2010. godine u Kraljevu.

Nakon razornog zemljotresa koji je 3. novembra 2010. godine pogodio Kraljevo, zgrada Višeg suda pretrpela je velika oštećena. U istoj zgradi nalazi se i Više javno tužiaštvo u Kraljevu.

Ministarstvo pravde i državne uprave izdvojilo je značajna sredstva kako bi Viši sud ponovo funkcionisao svojim punim kapacitetom, a njegovi zaposleni imali sve neophodne uslove za rad. Rekonstrukcija i sanacija na objektu započeta je 31. oktobra 2011. godine, dok će kraj radova biti obeležen u ponedeljak 25. marta u Ulici Karađorđeva  br. 5.

Otvaranju obnovljene zgrade Višeg suda prisustvovaće i vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda i predsednik Visokog saveta sudstva gospodin Dragomir Milojević, kao i vršilac funkcije predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu gospođa Vesna Petrović.

Pre svoje posete Kraljevu, ministar Selaković će obići sudsku jedinicu u Raškoj.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ