MINISTAR SELAKOVIĆ NA SASTANKU SA AMBASADOROM CRNE GORE

10.12.2012.

U sredu, 5. decembra, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastao se sa ambasadorom Crne Gore Igorom Jovovićem, na kojem su razgovarli o jačanju bilateralne saradnje između Srbije i Crne Gore u oblasti pravosuđa.

Ambasador Crne Gore pohvalio je dosadašnju saradnju između Srbije i Crne Gore, što potvrđuje i Ugovor o ekstradiciji između ove dve zemlje.

Ministar Selaković predstavio je dosadašnje rezultate ministarstva na čijem je čelu, kao i  buduće aktivnosti, koje pre svega obuhvataju izradu tri Nacionalne strategije - za reformu pravosuđa, za borbu protiv korupcije i reformu sistema javne uprave.

On je podsetio ambasadora Jovovića da su odlukom Ustavnog suda vraćene neizabrane sudije i zamenici javnih tužilaca u pravosudni sistem i da Ministarsvo pravde i državne uprave mora da, kroz novu mrežu sudova, obezbedi sve neophodne uslove za njihovu reintegraciju.

„Moramo da ispravimo sve negativne posledice reforme pravosuđa, koja je sprovođena u prethodnom periodu, a koje su najviše trpeli građani Srbije“, rekao je ministar Selaković. Takođe, on je naglasio i veliki doprinos Pravosudne akademije kada je u pitanju edukacija novi stručnih kadrova.

Na kraju sastanka, ministar Selaković istakao je značaj Centralnog sistema za elekronsku obradu, koji će omogućiti da do kraja 2014. godine sve matične knjige u Srbiji budu digitalizovane.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ