MINISTAR SELAKOVIĆ NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA SVETSKE BANKE

11.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas se sastao sa predstavnicima Svetske banke, koju su činili Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Breford (Loup Brefor) i Viši stručnjak za javni sektor i vođa tima gospodin Edgardo Moskvira (Edgardo Moskqueira) iz Vašingtona. Glavna tema sastanka bila je unapređenje dalje saradnje, kao i buduća podrška od strane Svetske banke kroz Multidonatorski fond.

Ministar Selaković se zahvalio na dosadašnjoj saradnji Svetske banke sa Ministarstvom pravde i državne uprave, kao i njihovom zalaganju na projektima koji doprinose unapređenju pravosuđa u Srbiji. Takođe, Selaković je informisao prisutne da su radne grupe Ministarstva završile izradu dve nacionalne strategije – za reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, i da je naredni korak izrada akcionih planova. Ministar je naglasio da ti planovi moraju sadržati konkretne mere i načine ostvarenja postavljenih ciljeva u strategijama i dodao da se akcionim planovima moraju precizno definisati instrumenti koji će pratiti efekat i stepen realizacije tih ciljeva u realnom životu.

Predstavnici Svetske banke iskazali su spremnost da podrže izradu akcionih planova, pre svega iz domena njihovog finansijskog efekta na sistem pravosuđa, kao i u definisanju indikatora koji će pokazati stepen implementacije strategija. Takođe, oni su dali veliku podršku svim naporima koje Ministarstvo čini iz domena besplatne pravne pomoći i pozitivno ocenili planove u donošenju zakona iz te oblasti.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ